Nakertaen XVI kaupunginosakirja3.jpg

Halssilan Asukasyhdistys julkaisi ensimmäisen kirjan 2001 yhdistyksen täyttäessä 10 vuotta. Kirjaa on saatavissa puheenjohtajalta hintaan 26,-€ +lähetyskulut.

mailto:puheenjohtaja@suurhalssila.fi

Runsas kuvitus on mustavalkoinen, sivuja on 288. Kirjan kirjoitti FM Janne Haikari. Kirja on lainattavissa myös Halssilan kirjastossa. Tässä linkissä näytesivuja kirjasta

Halssilan kuvakirja (hanke on jäädytetty 2013)

logo_halssila_ilma_2009.jpg

Hallitus 1/11 päätti perustaa työryhmän valmistelemaan kuvakirjan toimittamista. Ryhmän koollekutsuja on Juha Sirkka, jäsenet Anna Jalonen, Leena Matilainen ja Pirkko Vuorinen.

Ajatuksena on julkaista kuvakirja-tyyppinen kirja Halssilasta, joka olisi myös ajallisesti jatkoa Nakertaen-kirjalle, eli keskittyisi 70-luvun jälkeiseen aikaan. Ryhmässä päätettiin koostaa kirja erilaisista teemoista, joita käsitellään kutakin muutaman sivun verran. Useita teemoja työstetään ja lopuksi katsotaan, mitä niistä julkaistaan kirjassa. Kussakin teemassa on johdantoteksti ja kuvatekstejä. Kirjan yleisilmeestä pitää tehdä johdonmukainen, mutta esim. kuvien asettelua voidaan muuttaa eri teemoissa. Kirjan sivumäärä on avoin, kunnes paino- ym. kustannukset on selvitetty. Kirjaan halutaan kovat kannet, koko A4 vaakaan. Kirjan 1. painos voinee ilmestyä aikaisintaan keväällä 2012.

Asukasyhdistys käynnistää tarina- ja kuvakeräyksen kevään 2011 aikana. Kuvat pyritään skannaamaan välittömästi tai saamaan suoraan kuvatiedostoina liitetietoineen.

Aineistoa voi lähettää sähköpostilla puheenjohtaja@suurhalssila.fi

Tapahtumiemme yhteydessä otetaan vastaan ja skannataan kuvia!

Teemoja: (ehdota lisää!)

Halssilan puutarhat ja kasvilajikkeet

Luonto, linnut

Päiväkodit

Kirjastot

Halssilan koulu

Louhokset

Rantamaiseman muuttuminen

Äijälän ja Rauhaniemen, Rauhalahden muuttuminen

Halssilan lööpit (uutisotsikoita)

Urheilu. liikunta ja urheilijat

Kansannäyttämö ja kulttuuri

Kivistön työväentalo

Saunat ja pesula

Kirkko ja uskontokunnat

Yritysten tarinat

jne. - ehdota aiheita ja anna vinkkejä tarinoista, ihmisistä, tapahtumista!

kansikuva1s.jpg